Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Doorbraak

Bezigheden die je helpen om de knop stevig om te zetten of ‘the shift’ (Butler) van 'gedoe' naar nieuwe mogelijkheden te maken, zijn: tijd doorbrengen in de natuur, humor en zelfrelativering. Ook 'omdenken' komt bij een persoonlijke crisis goed van pas. Dit is een methode van Berthold Gunster die je leert om voorbij vaste patronen (‘zo hoort het’, ‘dit wordt van mij verwacht’) en bestaande kaders (‘ik moet dit alleen doen’, ‘ik kan niet leven zonder...') te kijken. Volgens Gunster bereik je het omslagpunt door stil te staan bij je problemen, ze te erkennen en de situatie te accepteren. Het moment dus dat je durft te zeggen: 'ok, dit gevecht ga ik niet winnen, ik geef het op. Laat een ander mij maar vertellen hoe nu verder, ik heb zelf echt even geen idee, help me!'. Het lijkt een verlies, maar blijkt (helaas pas later) een glorieus moment: het doorbraakmoment dat je kansen doet keren, juist door het besef dat jij niet zelf alles in de hand hebt. Hulp, kansen en mogelijkheden blijken dan uit onverwachte hoek te komen.

Als coach heb ik veel mensen mogen begeleiden naar dit magische moment van ultieme kwetsbaarheid en ook op de hoopvolle weg die erna volgt. Voor de één is de sprong (moment van overgave) groter dan voor de ander. Uiteindelijk lukt het de meeste mensen en blijkt het alle risico’s meer dan waard te zijn geweest. 

Om met een moedige quote van Loesje te eindigen: ‘Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver’.

Vastzitten

1 jaar geleden

Volgens kenners overkomt het ons allemaal minstens één keer in het leven: vastzitten. Bijvoorbeeld in de vorm van een ziekte, een scheiding, het verliezen van een baan, of bij het verliezen van een dierbare.

Lees verder

Van controle naar loslaten

1 jaar geleden

Maar hoe doe je dat dan: dwars door de narigheid heen zwemmen? En wat maakt het uiteindelijk uit of je een crisis probeert te omzeilen of er juist dwars doorheen gaat?

Lees verder

Doorbraak

1 jaar geleden

Bezigheden die je helpen om de knop stevig om te zetten of ‘the shift’ (Butler) van 'gedoe' naar nieuwe mogelijkheden te maken, zijn: tijd doorbrengen in de natuur, humor en zelfrelativering.

Lees verder

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren