Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Vastzitten

Volgens kenners overkomt het ons allemaal minstens één keer in het leven: vastzitten. Bijvoorbeeld in de vorm van een ziekte, een scheiding, het verliezen van een baan, of bij het verliezen van een dierbare. Twee eigenschappen hebben deze veroorzakers van een 'emotionele crisis' gemeen: je ziet ze niet aankomen en de serieuze pogingen om jezelf uit het moeras te trekken maken de situatie alleen maar erger. Daar zit tegelijkertijd de angel van een persoonlijke crisis: soms is het buigen of barsten. Of het lukt je om dwars door de narigheid heen te zwemmen en je komt vanzelf (of met een beetje hulp) weer bovendrijven, of je blijft worstelen en zakt verder weg in het drijfzand van verwarde gevoelens en gedachten. In het laatste geval is er veel meer tijd en hulp van familie, vrienden en hulpverleners of een flinke dosis medicijnen nodig om je er weer uit te trekken. 

Vastzitten

1 jaar geleden

Volgens kenners overkomt het ons allemaal minstens één keer in het leven: vastzitten. Bijvoorbeeld in de vorm van een ziekte, een scheiding, het verliezen van een baan, of bij het verliezen van een dierbare.

Lees verder

Van controle naar loslaten

1 jaar geleden

Maar hoe doe je dat dan: dwars door de narigheid heen zwemmen? En wat maakt het uiteindelijk uit of je een crisis probeert te omzeilen of er juist dwars doorheen gaat?

Lees verder

Doorbraak

1 jaar geleden

Bezigheden die je helpen om de knop stevig om te zetten of ‘the shift’ (Butler) van 'gedoe' naar nieuwe mogelijkheden te maken, zijn: tijd doorbrengen in de natuur, humor en zelfrelativering.

Lees verder

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren